Oxious in Best for the World 2022-lijst van B Lab

Nieuwsbericht van exposant Oxious (Stand 836)

Oxious heeft gisteren de prestigieuze Best for the World 2022 (BFTW)-certificering ontvangen. Volgens B Lab behoort Oxious tot de top 5 procent van gecertificeerde B Corps; bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, klantvriendelijkheid, duurzaamheid, goed bestuur en respect voor arbeidskrachten. Daarmee is het bedrijf een voorbeeld voor onze branche.

De B Corp-certificering van B Lab heeft als algemeen doel om de wereldwijde economie zo te transformeren dat zowel de planeet als alle lokale gemeenschappen en mensen daar profijt van hebben. Bekende merken met een B Corp-certificaat zijn onder meer Tony’s Chocolonely, Rituals en MUD jeans. In de lijst neemt Oxious een bijzondere positie in: bij de B Corp-certificering haalde het een totaalscore van 173 punten. Dit is uitzonderlijk hoog. Met dit puntenaantal zou het bedrijf op de vorige B Corp-lijst als hoogst scorende textielbedrijf ter wereld zijn geëindigd. Op het meetpunt ‘impact area community’ scoort Oxious 114 punten, wat de vorige editie zelfs een nummer 1-ranking zou hebben opgeleverd.

Esther Smit over de Best for the World certificering: “Wij laten zien dat je als bedrijf grote impact kunt hebben als duurzaamheid echt in je DNA zit. De oude economische modellen waarbij winst ten koste gaat van de planeet zijn achterhaald. Ons nieuwe model is heel simpel en voor iedereen bereikbaar die andere keuzes durft te maken.”